16.3.17

VEGAN TRIPLE BERRY CHIA SEED PUDDING

Olen innostunut vuosien varrella chia-siemenistä ja haluan jakaa tämän yksinkertaisen kolmen marjan chia-siemen vanukasreseptin kanssanne! Vanukas sopii vegaaneille ja on varsin ravintopitoinen aamu- tai välipala. 

Marjat voit valita makusi mukaan, joko tuoreina tai pakastettuina. Voit käyttää pakastettuja marjoja kohmeisina tai antaa niiden sulaa kokonaan, jolloin kokonaisuudesta tulee löysempää. Koostumusta voi säädellä helposti nesteen määrää muokkaamalla. Lisäämällä kookosmaitoa, se taittaa ihanasti marjojen kirpeyttä ja vanukkaasta tulee kermaisen täyteläinen. Päälle voi myös ripotella halutessaan kookoshiutaleita. Vanukasohje on myös erittäin helppo kahden, kolmen tai jopa nelinkertaistaa.

Tämä kolmen marjan chia-vanukas on niin helppo tehdä! Aikaa valmisteluun menee vain viitisen minuuttia, tarvitset vain kourallisen ainesosia, ja vanukas maistuu hämmästyttävän raikkaalle ja hyvälle. Chia-siemenet eivät ole kalliita, varsinkin kun niitä täytyy käyttää niin vähän kerrallaan. Käytin tässä reseptissä päällisenä mansikoita, mustikoita, ja vadelmia, mutta muutkin marjat toimivat hienosti.
Aineosat:
1 kupillinen kasvismaitoa (manteli-, riisi- tai soijamaitoa)
4 rkl chia-siemeniä, mustia tai valkoisia
1½ rkl orgaanista ruokosokeria (tai muuta makeutusainetta)
1 tl vaniljauutetta
erilaisia marjoja vanukkaan päälle

Valmistus:
  • Sekoita pienessä kulhossa kasvismaito, ruokosokeri, ja vaniljauute. Sekoita ainekset hyvin. Ripottele sen jälkeen chia-siemenet ja sekoita ne huolellisesti joukkoon.
  • Kaada seos nättiin lasipurkkiin tai juomalasiin ja anna vanukkaan geeliytyä kylmässä yön yli tai kunnes se saavuttaa jääkaapissa noin puolessa tunnissa halutun paksuuden, tällöin muista välillä sekoittaa vanukasta.
  • Tarjoile vanukas ripottelemalla päälle erilaisia marjoja.

Etsitkö enemmän chia-siemen reseptejä? Minulla löytyy sellaisia muutama, joten kommentoi ihmeessä!
Vegan Triple Berry Chia Seed Pudding

I like to use this vegan triple berry chia seed pudding as a base for other recipes. For example, if I wanted a coconut chia seed pudding, I could simply use coconut milk and sprinkle coconut shreds on the top. It’s also very easy to double, triple, or even quadruple this recipe.

This triple berry chia seed pudding is so easy to make! It takes less than five minutes to prepare, only a handful of ingredients, and tastes amazing. Chia seeds aren’t expensive, especially since you have to use so little. I use strawberries, blueberries, and raspberries for my chia seed pudding, but any other berry will work just fine.
Ingredients:
1 cup non-dairy milk (almond, rice, or soy)
4 tablespoons chia seeds, black or white
1½ tablespoons organic cane sugar (or sweetener of choice)
1 teaspoon pure vanilla extract
mixed berries of choice on top

Instructions:
  • In a small bowl, combine the milk, sugar, and vanilla extract. Stir until combined. Sprinkle on the chia seeds and stir them in thoroughly.
  • Pour mixture into a pint jar and refrigerate overnight, or until it reaches the desired thickness, stirring occasionally about a half on hour.
  • Serve pudding with mixed berries sprinkled on top.

Looking for more chia seed recipes? I’ve got a few so leave a comment!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti